REGIO – Er staan op 15 maart verkiezingen voor de deur voor de Provinciale Staten én de waterschappen. Nederland staat voor een belangrijke keus: gaan we link- of rechtsaf? De gulden middenweg lijkt al enige tijd uit beeld verdwenen. Een column van Michael de Vogel, die met zijn partij BVNL (in Zuid-Holland lijst 18, nr. 28 red.) wel een nieuwe weg wil inslaan.

Politiek
“De politieke situatie in Nederland is dramatisch. Vele deskundigen en journalisten zeggen dat al geruime tijd in de media. Kijk bijvoorbeeld naar elitepartijen als de VVD en D66, die zich ook deze campagneperiode vooral weer bezig houden met ‘landelijke’ thema’s als stikstof, woon- en asielcrisis. Uiteraard zijn dit zeer belangrijke thema’s, ook voor de provincies, maar de samenleving binnen een provincie kijkt liever naar wat er regionaal of lokaal belangrijker is op dit moment. Hierdoor zie je dat de afstand tussen de landelijke politiek en de samenleving gigantisch is. Zeker met ‘elitapartijen’ uit het kabinet. Waar VVD nu weer een rechtse campagne voert, is D66 vooral bezig met het uitsluiten en bashen van de concurrentie. In mijn optiek: kansloze stakkers. Durf de waarheid te spreken, in het Belang van Nederland. Recht voor zijn raap, ook al is een boodschap niet altijd fijn.”

Verschuiving
“Door de huidige huichelerige politieke bestuurscultuur in dit land, waaronder ook de provincies en gemeenten te lijden hebben, is een verschuiving van het politieke landschap gewenst. En ik vind dat wij daar met BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga, een juiste eerste stap in kunnen zetten, als wij de kans krijgen. Met een dosis gezond verstand, ondernemersbloed en kennis van wet- en regelgeving kunnen wij meedoen om het een en ander in het land, de provincies en de gemeenten te helpen veranderen.”

Rechtse alliantie
“Onze lijsttrekker, Peter van der Velden, roept het al enige tijd: het is tijd voor een rechtse alliantie, maar wel een realistische alliantie. Wij sluiten daarom ook niemand uit, want in een democratie gaat het ook om compromissen sluiten en debatteren. Zo wil BVNL af van de bizarre klimaatplannen, de stikstofcrisis – weer een zelf verzonnen probleem van de ‘linkse’ helden – helpen oplossen, wooncrisis aanpakken, etcetera. Het doel is om IEDEREEN in Nederland weer perspectief te bieden. En dat kan met de juiste mensen aan het roer.”

Problemen
“Deze verkiezingen gaan om de Provinciale Staten, maar veel partijen richten zich op de bekende landelijke problematiek. Daar sluit ook ikzelf mijn ogen niet voor. Maar door mijn verleden in de journalistiek in de provincie Zuid-Holland heb ik veel gezien en beleefd. Daarbij werk ik nu voor de gemeente Rotterdam en maak ik in de praktijk ook mee wat voor problemen er ook spelen in de praktijk. Zo moeten in Albrandswaard sportverenigingen gedwongen verhuizen van de gemeente door opgelegde regels van de provincie Zuid-Holland. Alleen deze clubs krijgen onvoldoende perspectief voor een nieuw sportcomplex. Op het gebied van veiligheid is er altijd iets te doen: zelf ben ik enkele jaren vrijwilliger geweest van een buurpreventieteam, waar wij de straat opgingen en de oren en ogen vormden voor de politie. Op die manier droegen wij bij aan meer veiligheid in buurten.”

“Op het gebied van sociaal maatschappelijke issues is armoede een belangrijk topic, zeker op regionaal en lokaal niveau. Er is hulp nodig die op maat is, en niet altijd alles wat in Den Haag wordt verzonnen, kan in de praktijk worden toegepast op de samenleving. Ik zie en ondervind het zelf. Dit zijn enkele praktische voorbeelden waar ik actief wat aan wil doen. Hoe? Daar wil ik met de juiste partners over praten en tot goede keuzes komen. Stem daarom 15 maart op BVNL, lijst 18 en kandidaat nummer 28.”

Groet,
Michael de Vogel
BVNL Zuid-Holland

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *