VLAARDINGEN – St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland en kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het leven van St. Patricius, de beschermheilige van Ierland, herdacht. Tientallen landen doen mee, overal met dezelfde tradities. In Vlaardingen kan men dit op vrijdag 17 maart mee vieren in de welbekende Irish Pub.

Zo staat deze nationale feestdag in het teken van de kleur groen, typisch Iers eten en drinken: lamsstoof, fish & chips met daarbij een pint van het  Guinness bier en Ierse muziek. Be Irish for a day: ruil het Nederlands oranje in voor het Ierse groen en vier St. Patrick’s day net zoals de Ieren.

Een feestdag vol tradities

Sint Patricius zorgde ervoor dat de Ieren in de vijfde eeuw tot het Christendom bekeerd werden en tegelijkertijd werd hierbij het klavertje drie als symbool voor de heilige drie-eenheid van de vader, de zoon en de heilige geest – om als nationaal symbool. Veel Ieren zijn door migratie verdeeld over verschillende werelddelen. St. Patrick’s Day wordt vandaag de dag dan ook over de hele wereld gevierd. Zowel mensen, steden, monumenten en zelfs rivieren kleuren voor deze ene dag groen. Kijk voor meer informatie op https://bit.ly/3Fi2LY3.

(Foto Pixabay)

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *