ROTTERDAM – Koning Willem-Alexander heeft dhr. F. K. Rotmeijer benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding op zondag 28 mei tijdens een re√ľnie van voetbalvereniging Het Witte Dorp uitgereikt door locoburgemeester Robert Simons.

Rotmeijer (1948) ontving de onderscheiding vanwege zijn langdurige vrijwillige inzet voor voetbalvereniging Het Witte Dorp. De club is opgericht in 1930 en stopt per 1 juli 2023 als zelfstandige vereniging.

Leven lang lid
De voetbalclub heeft altijd een grote rol in het leven van Rotmeijer gespeeld. Zo werd hij al op jonge leeftijd lid. Eerst was hij vooral actief als speler, maar later nam hij ook vrijwilligerstaken op zich.
Dat doet hij inmiddels bijna 50 jaar. In die lange periode heeft hij enorm veel functies vervuld, van bestuurslid en kantinebeheerder tot voorzitter van de jubileumcommissie en coach van diverse elftallen.

Steun en toeverlaat
Op dit moment is Rotmeijer leider van het veteranen elftal. Daarnaast verleent hij hand-en-spandiensten bij allerlei 55+ activiteiten en is hij de organisator van de klaverjasavonden. Ook is hij de steun en toeverlaat van het huidige clubbestuur. Met zijn grote kennis en ervaring geeft hij advies en fungeert hij als vraagbaak.

De Orde van Oranje-Nassau
De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

(Bron gemeente Rotterdam)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *